sunnuntai 30. lokakuuta 2011

Jotakin vanhaa


Tässä on Alma. Alma muutti meille eilen vietettyään erinäisiä vuosia vanhempieni varastossa. Alma kuului isäni äidille, Almalle, eikä häntä ole tarvittu pitkiin pitkiin aikoihin. Kerin yhtä vyyhtiä eilen äitini kanssa ja juttelin samalla yksinään kerimisen hankaluudesta, siitä miten koko homma minua henkilökohtaisesti jurppii. Isäni, joka juurikaan ei ota osaa näihin käsityökeskusteluihin, totesi, että oishan tuolla yhdet käyttämättömät vyyhdinpuut, hänen äitinsä peruja, ne saisi, jos haluaa. Ja minähän halusin! Katsokaa mikä kaunotar!


Ja pienen putsausoperaation jälkeen Alma pääsi niihin töihin jota varten hänet on luotu.



Yksi pieni, mutta olennainen osa oli vuosien saatossa ilmeisesti hajonnut ja/tai hukkunut, mutta koska mikään ei ole niin fiksu kuin osaava nainen, niin senkään puute ei kauaa menoa haitannut. Ratkaisin ongelman lapseni hippokisapalkintolusikalla :)



Upeasti pyörii. Ajattelin seuraavaksi (aiheeseen liittyen) investoida sellaisen veivausmasiinan (mikähän se sitten on nimeltään) jotta pääsen vielä tuosta kerien pyörittämisestä, koska homma todellakin kuuluu inhokkilistalleni.

Ja on täällä neulottukin (kymmenen viherkasvia kun on äkkiä "hoidettu"). Kauluri, joka ei halunnutkaan kauluriksi taipui kolmioksi. Meinasin senkin kanssa vielä kriisiä kehittää kun hyvin nopeasti kyllästyin neulomaan sileää. Sitten rohkaisin mieleni ja aloin vääntää 'pitsiä'. Tuosta noin vain, ilman ohjetta. Oho! Ja lopputulokseen olen suhteellisen tyytyväinen, vaikka itsekritiikki omiin tuotoksiini pääsääntöisesti on hyvin tylyä. It's a keeper :)

'En-halunnutkaan-kauluriksi-kolmio'
oma malli
Manos del uruguay; silk blend
30% silkki, 70% merino

Pingotus ja langanpäiden päättely vielä niin pääsee kylille :)

keskiviikko 26. lokakuuta 2011

Luomisen tuska

Otin puikoille manosin silk blendin. Meinasin tehdä "kaulurin". Loin pyörölle silmukat ja aloin neuloa 2o, 2n. Kymmenen sentin jälkeen totesin, et tästä tulee ihan tyhmä. Purin. Sitten kokeilin Marin blogista ihastelemaani möbius systeemiä jota Cat Brodhi (linkki videoon prosessineulojan puolella) tekee. Tein taas sen kymmenen senttiä ja totesin että liian vähän silmukoita, tulee pieni ja purin. Sitten ajattelin josko tekis ihan tavis kaulahuivin jonka ompelis päistä lenkuksi. Loin silmukat ja aloin vääntää helmineuletta. 15 sentin jälkeen purin. Ei hitto. (Eiks tää homma vois ny vaan toimia?!)

Sitten päätin etten sellaista kauluria halukkaan. En ainakaan tästä langasta. Kuulostelin tovin josko lanka itse kertoisi miksi isona haluaa. Ei kertonu. Aloin vääntää kolmiota. Se nyt toistaiseksi vielä on puikoilla, ja mittaakin on jo parikyt senttiä, mutta tök-tök-tökkii. Taidan hetkeksi nostaa sen pois silmistä ja tehdä jotain muuta. Paneutua vaikka viherkasveihini.

Soon muuten joulu ny, ainaski mun kaktusten mielestä



Ja ihanasti näkyy orkideassakin olevan uudenkarhee kukkavana, hyvä minä!

tiistai 25. lokakuuta 2011

Elämää lapsiperheessä..

-Hei iskä, minkä takia sun on selkäs kipee?
-Mä olen niin vanha
-No hö, ethän oo. Eihän sulla ees kasva viikset!

sunnuntai 23. lokakuuta 2011

Pipo!

Ja valmista tuli.


(-Langan ja mallin tiedot ed. postaus..) Mulla on ollut jo parin vuoden ajan hakusessa täydellisen pipon ohje ja voin kertoa ettei se ole tämäkään. Hattuhylly tursuilee kaikenmaailman itsetehtyjä päänlämmittimiä, mutta mikään niistä ei tunnu just oikeelta. Jatkamme etsintää.. (hävettää myöntää että lempparini on kaupasta ostettu akryylihirvitys. mutta se toimii!)

Eräs toinenkaan ei piposta niin perustanut..


Mutta hei! Pukinkontti saa taas lisää täytettä! =)

perjantai 21. lokakuuta 2011

Kas tässä.

'Everdeen beanie' by Tanis Gray
kirjasta weekend hats
Lankana "vyötärönsä" kadottanut merino;
Turun lankabaarista mukaan karannut yksilö


Pitsineule alkaa jo muistuttamaan esikuvaansa kirjasta, jotenkin sitä vaan toivois et käsiala ois pikkasen piukempi; kirjan mallipipossa langankierrot eivät näytä ollenkaan noin laajoilta kuin omani. Tai sitten teen sen jotenkin väärin. (Voiko langankierron tehdä muuten kuin kahdella tapaa? -joko puikon edestä kiertäen tai sitten takaa??) Ei haittaa. Pipon tarkoitus tulee olemaan pelkästään asusteellinen, mitään lämmitysarvoa en tämän varaan laske. Nih.

Ja sitten niitä muita aarteita!

Manos del uruguay silk blend
30% silkki, 70% merino

Manos del uruguay lace
70% baby alpakka, 25% silkki, 5% cashmere



Araucania botany lace
100% extra fine merino

Oikeesti tota araucaniaa on vaan yksi vyyhti, mutta kun se oli niin kaunis niin pääsi kolmeen eri kuvaan :) Silk blendistä tulee kauluri (malli vielä harkinnassa) Pitsilangoista tulee (ylläriylläri)   pitsikolmiohuiveja. Kaikin puolin olen hirrrvittävän onnellinen uusista langoistani.

Kädentaitomessut lähestyvät kovaa vauhtia, pitäsköhän niiden jälkeen pistää lankarahahanat kiinni ja keskittyä vaikka vuosi vain neulomiseen..


  -näääh!

torstai 20. lokakuuta 2011

Terveisiä Tampereelta

Poikkesin pikaisesti Tampereella. Pikaisesti sen takia jotta lapsi oli mukana. Jotain pientä tarttui käteen lankaideasta, mutta niistä enemmän jahka saan päivänvaloa ja kameran kouraan.. Olo on vallan villi niinkuin aina uusia lankoja saatuani! =)

Hatun sain pingotettua, Ravelrystä (hävyttömän nopeasti) saamieni ehdotusten avulla. kiitos! Uusi pipa on jo puikoilla, esittelen sitäkin kunhan saan siihen vähän lisää mittaa.

Loistava päivä!

keskiviikko 19. lokakuuta 2011

Kuinka pingottaa hattu?

Just. Jotain tarttis tehä.. Oisko hyviä ideoita miten pingottaa hattu käyttämättä omaa päätä telineenä? Pientä askartelua taitaa vaatia jotta tämä: 

                                                    


olis enemmän niinkuin tämä:



Ilmapalloa harkitsin, mutten tunnu saavan niistä samankokoisia kuin päästäni. Lapsi tosin oli kovin kiitollinen sarjasta ilmapalloja.. Yhden maljakon pohja ois kokolailla samaa kaliberia pääni kanssa, mutta sen yläreuna ei taas ole tasainen jotta saisin sen seisomaan pohja kohti kattoa. Jatkamme harkintaa..

Poikkesin suomalaisessa kirjakaupassa kaveria moikkaamassa ja kuinka ollakkaan vastaan tuli juuri laatikosta pöytään nostettu uutuus. Pakko oli ostaa :)


Ihan vaan sen takia , kun vastaan tuli jotain jo entuudestaan tuttua..




Näitä olen jo ehtinyt muuallakin ihailemaan.. Toiset ne osaa.. *huoh*

tiistai 18. lokakuuta 2011

Kesällä kerran. Oikasin.

"Ai että ku tylsää tää yksin keriminen. Neljä vyyhtiä pyöritetty ja yks viä tarttis jaksaa. Ei jaksais. Voishan sen huomennakin.. Ei hitto! kun kerran alotin ni tehdään loppuun! En kyl jaksa enää seistä. Onnistuskohan istuen..? Jos istahdan sohvalle ja otan vyyhdin viereeni? Joo! Kyllä se onnistuu! Vedän sillai varovasti, ei kai se niin solmuun mee. Vai meneekö.. Ei mene, sovitaan niin!"

Ja näin. Puolen minuutin ajattelun jälkeen vartin työ muuttui neljän tunnin jobiksi. Mutta senkin selätin. Enkä tee toiste.


(Tulipahan vähän pehmitettyä karheeta hamppulankaa neulomista varten.)

sunnuntai 16. lokakuuta 2011

Hiljaista

Mies meni töihin. Lapsi kaapattiin mummulaan. Minä neulon. (Ja ihan hetken vaan surffaan..) Lapsella alkoi syysloma ja minä sain niinkin onnellisesti järjestettyä asiani ettei tarvi ens viikolla kuin kolmena päivänä käydä työmaalla kääntymässä. Ei paha! =D Lapsen pipokin valmistui juur sopivasti kun ilmat taas vaihteeks lämpis. Ja sopiva tuli. Paitsi että mun silmää häirittee tavallistakin löysemmän näköinen neulos kunnen tohtinut yhtään kiristää sitä joustavaa lankaa. Mutta annan olla. Lapselle kelpaa.


Nyt on jotenkin turhautunut olo noiden neulomusten suhteen. Molemmat puikoilla olevat eivät edisty kunnen nauti niiden tekemisestä. Ja olen haluton aloittamaan kolmatta kun edelliset eivät ole lähellekkään valmiita. Sitä tarttis joko A) purkaa noi keskeneräset odottamaan uutta (ja parempaa) visiota tai B) purra hammasta ja tehdä ne valmiiks. Äh.

Masentava aihe. Otetaas tähän väliin jotain mistä oikeasti olen iloinen ja ylpeä:


Lanka: The knitting goddess

Tästä olen ylpeä. Se on vaan sääli kun omistaa vain yhden kaulan..

torstai 13. lokakuuta 2011

Hatuttaa

Iskipä eilen aamulla akuutti pipon tarve, kun vilkasin lämpömittaria lapsen lähtiessä kouluun. Olin joku aika sitten ostanut sellasen hirveän akryyli-lippapipon, mutta sitä ei kuulemma ole kiva pitää. Lapsi olis halunnu pukea paksun talvipipon, mut mielestä se oli pikkasen hätävarjelun liioittelua, enkä antanu sitä laittaa (kaamea äiti kun olen). Kompromissina puettiin lippis ja huppu ja mä lupasin laittaa ohuehkon syyspipon puikoille.

Ja eiku lankavarastoa penkomaan. Vastaan tuli yks optimaalinen sukkalanka joka värimielipidetiedustelun jälkeen pääsi puikoille. Mutta kun päähinetarvetta olis itelläki niin pitihän sitä paikallisessa lankakaupassa poiketa :) Ja kun tupsahti postista tuo uusi hattukirja.. Ihastuin kirjasta yhteen 20-luvun tyyliseen hattuun ja jonkinlainen tweed-lanka oli hakusessa. Tällaista löytyi:


Ecoline resham silkwool
25% kierrätyssilkki
75% villa

Olin tyytyväinen. Varsinkin tuo oranssi lämmittää sydäntä <3

Schoeller stahl 
fortissima
mexiko cotton stretch
41% villa, 39% puuvilla, 13%polyamidi, 7% PBT polyesteri 

Tiedä sitten kelpaako pipo sittenkään lapselle, mutta siskon likka varmasti sitten huolii. En ole aiemmin neulonu joustavaa lankaa ja silmukkamäärän vetäsin hatusta (mä ehkä viä jonain päivänä alan tekeen mallitilkkuja..) Toistaiseksi olen optimisti ja kuvittelen pipon olevan sopiva :D

tiistai 11. lokakuuta 2011

Postia ameriikasta

Se tuli, se tuli, se lopultakin tuli!!



Tilasin rohkeana tyttönä jenkkilästä kirjan. ja maksoin sen ihan kuulkaas luottokortilla! Pikkasen jännitti naputella niitä numeroita internettiin, muttei ainakaan vielä ole ylimääräsiä visalaskuja putkahdellu. Ja hyvä niin. Katsokaa mitä mulla nyt on!



Ihanaa! =D

Mä olen hyvin pitkälti pipo, huivi ja sukka -ihminen koska ne valmistuu nopeesti ja mä kyllästyn äkkiä. Näistä riittää hetkeksi tekemistä..

sunnuntai 9. lokakuuta 2011

Revontuli tuli

Revontuli    Noro silk garden sock yarn.

Tämä vietiin käsistä ennenkuin ehdin pingottaa ja paremmin kuvata, mutta hyvä että kelpas. Nyt olis työn alla Rowanin uutuus fine lace. Hävyttömän ihana ja pehmeä lanka kerällä mutta neulottaessa jotenkin liian liukas. Mä löysällä käsialallani yritän ja yritän pitää piukalla mut ei onnistu. Rasittavaa neulottavaa..


Kohta menee hermot ja Zetor purkuun..

Heh,

Tästä se lähtee..