sunnuntai 26. helmikuuta 2012

Suttu

Tiesittekö, että jos neuloo kertaalleen neulottua ja purettua kiharaista lankaa tulee käsialastakin kiharaa? Minä en tiennyt. Tai no, olisin voinut arvata hetken asiaa mietittyäni JOS vain olisin asialle hetkenkään ajatusta uhrannut. Nyt vaan pidämme peukkuja että paidan valmistuttua kostutus, pingotus, höyrytys, prässäys ja rukoilu auttaisivat, ja oikaisisivat neulepintaa.. (Varsinkin kun kaikki paitaan tarvitsemani lanka ei siis ole kertaalleen neulottua.)


Näettekö rajan kertaalleen neulotun ja 'upouuden' välillä? (No eihän sitä juurikaan huomaa koitti äitini lohduttaa. Eipä huomaa ei.)




Hihoja vailla.

tiistai 21. helmikuuta 2012

Jotain ihan muuta

Tästä päivästä on säästä huolimatta kehkeytymässä harvinaisen hyvä! Olen 'hemmotellut' itseäni. Koska todellakin olen sen arvoinen. (Ja ei, en ostanut lorealin tuotteita, vaan..)


Käväisin täällä hakemassa viikonloppuna vihittävälle ystävälle lahjakortin. Samalla löytyi itselle vähän keväistä väriä ruokapöytään.


Ja eikä siinä vielä kaikki! Ruokakaupan lehtihyllystä tuli vastaan tämä:


Ei paljoa paremmin voisi sateinen tiistai mennä! :D

(Edit 21.13 riemu loppuki sit siihen kun hammas lohkesi. Voi pe*kele!)

sunnuntai 19. helmikuuta 2012

Ja miten tässä taas kävi näin..

..Jotta itselle tehdyt sukat matkasivat jonkun  toisen jaloissa sadan kilsan päähän? Vaan eipä niitä väkisin viety, ihan annoin luvan ottaa. Vaikka siskoni osaa toki itsekkin neuloa, opinnot ja pieni poika vievät enemmän osan ajasta. Mä hellyin. Ja sitä paitti just tilasin uutta sukkalankaa joten seuraavaa sukkainspistä odotellessa. (Luotan vakaasti inspiraation tipahtavan postiluukusta samaan aikaan langan kanssa.)



Itsevärjättyä seiskaveikkaa, kulutus n. 120g. Ja osasinpas silmukoida kärjen! =)


En meinaa millään jaksaa uskoa että olen ihan itse saanut aikaiseksi näin kauniinvärisen langan..

lauantai 18. helmikuuta 2012

perjantai 17. helmikuuta 2012

Jänskättää

Tilasin ulkomailta lankaa.. Nyt ei sitten auta muu kuin istua ja odottaa. Ja ehkä neuloa jo olemassa olevia alta pois =D

Täältä

Ja jostain syystä tämä saa hymyn suupieliin..

keskiviikko 15. helmikuuta 2012

Sukitus

Tuli sukkafiilis. Sellaista ei olla puuhamaassa tavattukaan aikoihin, joululahjaksi neulomiani pakkopolvisukkia ja siskolle annettuja riemunkirjavia lukuunottamatta. Halusin aloittaa tekemään itselleni sukat. Vaikka puikoilla myös oleva villapaita jaksaa edelleen kiinnostaa, nämä nyt kiilasivat rehvakkaasti eteen. Menkööt. Osasyynä pidettäköön (kahdesti) itsevärjäämääni seiskaveikkaa, joka vienosti kuiskaili haluavansa sukiksi. Nih. Mitäs siinä sitten vastaan väittämään.


Lanka oli alunperin valkoinen. Tampereen messuilta ostamallani kool aidilla siitä tuli ekalla yrittämällä oranssihko joka oli suoraan sanottuna ihan saatanan ruma. Niin ruma etten edes kuvannut sitä kun pelkäsin kameran linssin halkeavan myötähäpeästä. Hyi hitto! Päätin lähteä tilannetta korjaamaan sinisellä elintarvikevärillä ja lorautin mukaan myös pikkupikkutilkan karmiininpunaista. Tähän lopputulokseen olin enemmän kuin tyytyväinen. Oranssit laikut olivat muuttuneet siedettäviksi vihertävän-rusehtaviksi raidoiksi langan muuten ollessa kaikissa sinisen eri sävyissä. No nyt näyttää kivalta!


En sano mallia omakseni vaikken ohjetta näissä noudatakkaan. Keskellä puikkoa kavennetaan kolme yhteen ja molemmissa puikon reunoissa lisätään yksi jokatoisella kerroksella. Alotin 60 silmukalla ja kantapään jälkeen niitä on 56. Kivaa siksakkia tekee.


Auli tapasi kissan. Molemmat selvisivät kohtaamisesta hengissä =D

lauantai 11. helmikuuta 2012

Auli etsii ystävää osa I




Sain mielestäni kuningasidean filmata Aulia ympäri maita ja mantuja etsimässä ystävää lopulta löytäen Ilmarin, siskoni pojan. (Ihan oikean pojan, siis.) Sitten lähetän kuvat ifolorille sillä kirjaohjelmalla ja Ta-daa! Ainutkertainen ja uniikki satukirja tälle Ilmarille synttärilahjaksi. Loistavaa, vai mitä? =D

torstai 9. helmikuuta 2012

Auli

(Alunperin täällä)

Tässä on Auli. Menevä mimmi. Auli tykkää angry birdseistä. Auli kaipaa, suorastaan janoaa seikkailua, johon hän vielä tulee pääsemään. Mutta palataan siihen myöhemmin (jahka oikean lapseni kuumeilu loppuu ja pääsen kameran kanssa pihalle..)




Auli tekeytyi Katia Perusta (40% villa, 40% akryyli, 20% alpakka), silmät ja nokka virkattu novitan huopasesta. (Isoakin isompi kiitos langanpätkän lainaajalle! We love You!) Alunperin punainen lanka oli villatakki josta tulikin teltta ja nyt nurkissani ajelehtineet keräset halusivat pöllöksi. Samaa matskua löytyy vielä runsaasti joten voipi olla että Auli poikii vielä joku päivä..

Pöllömania siis rantautui puuhamaahankin. Tartunnanaiheuttajat löytyvät muunmuassa täältätäältätäältä, ja täältä. Joka puolelta.

Lapsi kyllä pahastui kun HÄN ei KOSKAAN saa keksiä nimiä mun jutuille. "No jos tää pöllö ny kumminki ois tyttö ni minkä nimen sä sille antasit?"  "-Tietenkin Maija, se on kaunein nimi minkä tiedän." ( ja tässä kohtaa äidin silmät vettyi..) Ihana pentu.

keskiviikko 8. helmikuuta 2012

Työn alla

Meillä tänään:





-Katsellaan kaihoisasti ulos ikkunasta
-Purettiin jotain vanhaa
-Aloitettiin jotain uutta

Mites teillä?

sunnuntai 5. helmikuuta 2012

Sininen tammenterho



Peruspipo ilman ohjetta. Alotin ylhäältä vitosen puikoilla ja lisäsin silmukoita 72 asti. Sitten surauteltiin sileää. Reunus helmineuletta 4,5:lla ja I-cord-päättely taas vitosilla. Tuli aikas passeli, ainakin laps tykkää :) Lankana  cascade 220 (100% villa) jota kului huimat 36g.


Osaako kukaan kertoa miten i-cord oikeasti kuuluisi päätellä? Mulla siitä ruukaa tulla niin saakelin ruma kun päättelen silmukat yksi kerrallaan. Auttaskohan jos vaan vetäs langan kaikkien kolmen silmukan läpi ? Kokemuksia kellään?

perjantai 3. helmikuuta 2012

Mitä tänään tein?

Thorpe by Kirsten Kapur
lanka Katia Peru
(40% villa, 40% akryyli, 20% alpakka)

Isäntä ei jostain syystä hihkunut riemusta päästessään malliksi, mutta kun lapsi jolle pipon tein ei ollu kotona. Ja taitaa sitä paitti olla pikkasen liian iso lapselle. Mutta tämä oli ihanan nopea tehdä joten taidan tehdä lapselle toisen hieman ohuemmilla puikoilla :)

Tässä meni aamupäivä kivasti, nyt voi lähteä iltavuoroon..

keskiviikko 1. helmikuuta 2012

Lumi

Uusin huvini; lumi:




Lumi by Suvi Heikkilä
Punta yarns merisock hand painted
(95% merino, 5% polyamidi)

Ihan kiva huivi neuloa, pääsi vähän niinku vahingossa puikoille kun edellisessä projektissa tuli pakollinen parin päivän tauko langan loputtua kesken. Tein kaavion II 8 kertaa, oli lankakin paljon ohuempaa kuin suunnittelijan versiossa. Viimeisen oikean kerroksen jätin neulomatta kun lanka näytti loppuvan. Soon just passeli näin. (Äiti! Montako huivia sulla jo oikein on? -Onko pakko vastata..? Monta.)




Vastavalossa on joku outo viehätys..