sunnuntai 28. lokakuuta 2012

Koivistolaissormikkaat

Uusimmasta Taito-lehdestä löytyi nämä koivistolaissormikkaat joihin äitini kovasti ihastui. (Puhuinko jo aijemmin täysinäisestä tilauskirjastani?) Ja minähän neuloin, sillä ehdolla että äiti hoitaa langanpäiden päättelyn. Tuli kaupat. (By the way, kiitos kaikille mielenkiinnosta tarjoamaani virkaa kohtaan, ketään ei kuitenkaan ilmestynyt oveni taakse sakset kädessä, joten ensimmäisen sormikkaan päättelin itse ja äiti päätteli sen toisen.)

Koivistolaissormikkaat; linkki ylhäällä
5 eri sävyä novita nallea
yht 50g
Puikot 3mm

Päätin ja rohkenin olla ohjeen kanssa sen verta eri mieltä, että neuloin peukalon ja pikkurillin aloituksen väliin 9 ylimääräistä kerrosta (tuo kelta-pinkki-osuus) koska minun mielestä pikkurillin paikka on vähän korkemmalla peukalosta nähden kuin 8 kerroksen päässä. Aikas kivat tuli :)

Ja koska meillä edelleen asuu kameralle perso nuorimies, olkaa hyvät; vaihtoehtoposeeraamista sormikkaiden kera:


Ja pssst..! 3 viikkoa enää vuoden kohokohtaan..! Jei!

tiistai 23. lokakuuta 2012

Palvelukseen halutaan

..Langanpäiden päättelijä


Aikaisempi kokemus suotavaa. Omat sakset vaaditaan, työsuhdeneulan tarjoaa talo. Työsuhde on vakituinen ja alkaa heti. Työaika liukuva, urakkapalkka. Soita, niin keskustellaan.

maanantai 15. lokakuuta 2012

Persut

Ei. En nyt ala puhua kunnallispolitiikan puolesta enkä vastaan vaan olen neulonut perussukkia. Siskoni tytär tilasi kahdet sukat, ohuet ja paksut ja minähän neuloin.



Ainoa tilauksen  mukana tullut ohje oli, ettei palmikoita eikä pitsiä. Just. No, raitaa ei eriksensä kielletty joten sitä tuli. Ylemmän kuvan sukat on ne ohuemmat austermannin stepistä, neljän kerroksen raidalla. Alemmat ovat puolestaan vuosikertaseiskaveikkaa, raidottu ihan iteksensä. Olen tyytyväinen lopputulemaan.

Persu 1
austermann step classic (yksivärinen)
ja austermann step (kirjava)
yht 72g
2,5mm puikot

Persu 2
Novita 7veljestä raita
106g
3,5mm puikot


Jostain syystä "tilauskirjaani" on nyt sadellut toiveita ja omat askarteluni ovat jääneet vähän vähemmälle. Ei sillä että harmittaisi, lähinnä vaan ärsyttää kun on niin monta keskeneräistä ajelehtimassa ympäri huushollia. Nyt lupaan neuloa jotakin omaa valmiiksi ennenkuin aloitan mitään uutta. Saas nähä pitääkö, sillä ensimmäinen suuren suomalaisen neulekerhon paketti tuli jo. Ja kohta ollaan jo vuoden kohokohdassa, tampereen kädentaitomessuilla! Huh. Kaikenlaista.

Mistä saisi vuorokauteen lisää tunteja?

tiistai 9. lokakuuta 2012

Siskon takki

Sisko tilasi villatakin. No, mikäpä siinä kunhan hankkii itse mallin ja langan. Minun vastuulleni jäi sitten vain toteutus ja vastuu sopivuudesta. Sopiva tuli! :)

Naisen neuletakki by Lucia Biskupska
Maalbrigo rios
(100% merino)
n 540g
5,5mm puikot


Kiinnitysidea on vielä vaiheessa, ehdottelin jotain norjalaisvillapaita-tyylisiä hakasia, mutta niitä vielä mietitään. Saaja jokatapauksessa oli takkinsa tyytyväinen, vaikkakin saman värjäyserän eri vyyhtien sävyissä oli huimasti eroa..




Pidin kovasti tästä langasta. Se oli pehmeä mutta jämäkkä, tavallaan omisti selkärangan verrattuna novitan puroon josta esikuvansa oli neulottu. Palmikosta myös tuli mielestäni kaunis. Loppu hyvin, kaikki hyvin, minä sain palkaksi (ylläripylläri!) lankaa: