perjantai 18. toukokuuta 2012

Toinen kerta

..Toden sanoo..? Vai oliko se vasta kolmas. No, enivei olen jatkojalostanut langasta jotain jo aiemminkin täällä nähtyä. Mutta..! Tällä kertaa lopputulema on niin paljon parempi..


Muistatteko Vammusta? Se oli inasen liian iso, noin niinku alkuperäseen esikuvaansa verrattuna. Muahan se ei sinänsä haitannut, paita toimi kivasti talvipakkasilla trikoopuseron päällä. Ja toimii edelleen :)

Entä sitten muistatteko helsingistä "löytämäni" (Joo-o, siinähän ne lojuivat katuojassa kenen tahansa otettavilla) merino-bambulangan?


(Heh, oikeasti en yrittänyt poseerata samalla tavalla tässä uudemmassa kuvassa, mutta kieltämättä se helpottaa vertailua. Jos joku sellaista harrastaa..) EDIT: Riittävän kauan kun noita kahta ekaa kuvaa tuijottaa vois melkein luulla että mun on maha kaventunu? Ihan selvästi ahkeran rukinpolkemisen ansiota.. Vai oisko kuitenki vaa paremmin istuva paita?

Vammus by Suvi Simola
Kaikki lähti lapasesta -kirjasta
Frogtree pediboo
80% merino, 20% bambuviskoosi

Alkuperäinen ajatukseni lankaa ostaessani oli tehdä siitä eräs toinen Suvin malli: 10 days mutta mallitilkun jälkeen luovuin ajatuksesta kunnen saanut tiheyksiä lähimaillekaan. Sitten mieleeni muistui Vammus. Ravelryssä arasti huutelin suunnittelijalle josko ois ihan pönttöä koittaa askarrella näin ohkasesta langasta niin paljon paksummalle suunniteltua vaatetta. Ihanasti Suvi kävi heti vastaamassa että anna palaa vaan. Sen verran 10 days jäi kuitenkin kummittelemaan, että tein tähän vammukseen hihat sileällä nurjalla kuten 10dayssä.


Oikeastaan ainoa iso tenkkapoo tuli raglanlisäysten jälkeen, kun tajusin kerrostiheyteni heittäneen niin paljon että neuloa piti vielä viitisen senttiä ennen kainaloa. Siihenkin pulmaan sain Suvilta apua ja vielä tarjouksen "uusiksi lasketuista välityksistä". HENKKOHT MINULLE! Voitteko uskoa?! Ihana ihminen! Tätä tarjousta tosin en käyttänyt vaan paidan 'mitat' ovat kaikki ihan itse laskettuja. Ja se tekee minusta äärimmäisen ylpeän.

Minä osasin


4 kommenttia:

Neulisti kirjoitti...

Toinen kerta toden sanoi. Upea lopputulos, sietääkin ylpeillä! :)

Maija kirjoitti...

Kiitos Neulisti =)

ArualMaria kirjoitti...

Toisesta yrityksestä tuli oikein nätisti istuva! Mitä tykkäsit neuloa Frogtreen lankaa? Mä en oo vielä päässy kokeilemaan tuota lankaa eikä ole kyllä Vammustakaan tullut neulottua, vaikka kirja löytyykin hyllystä.

Maija kirjoitti...

Mä kyl tykkäsin tosta pediboosta, Paidasta tuli mukavan joustava kun isoilla puikoilla paineli menemään. Soon varmaan se bambu.. Muutenkin en voi kuin suositella kaikkea mitä Suvi on suunnitellut, kokeile säki, vaikka molempia! ;)