keskiviikko 15. helmikuuta 2012

Sukitus

Tuli sukkafiilis. Sellaista ei olla puuhamaassa tavattukaan aikoihin, joululahjaksi neulomiani pakkopolvisukkia ja siskolle annettuja riemunkirjavia lukuunottamatta. Halusin aloittaa tekemään itselleni sukat. Vaikka puikoilla myös oleva villapaita jaksaa edelleen kiinnostaa, nämä nyt kiilasivat rehvakkaasti eteen. Menkööt. Osasyynä pidettäköön (kahdesti) itsevärjäämääni seiskaveikkaa, joka vienosti kuiskaili haluavansa sukiksi. Nih. Mitäs siinä sitten vastaan väittämään.


Lanka oli alunperin valkoinen. Tampereen messuilta ostamallani kool aidilla siitä tuli ekalla yrittämällä oranssihko joka oli suoraan sanottuna ihan saatanan ruma. Niin ruma etten edes kuvannut sitä kun pelkäsin kameran linssin halkeavan myötähäpeästä. Hyi hitto! Päätin lähteä tilannetta korjaamaan sinisellä elintarvikevärillä ja lorautin mukaan myös pikkupikkutilkan karmiininpunaista. Tähän lopputulokseen olin enemmän kuin tyytyväinen. Oranssit laikut olivat muuttuneet siedettäviksi vihertävän-rusehtaviksi raidoiksi langan muuten ollessa kaikissa sinisen eri sävyissä. No nyt näyttää kivalta!


En sano mallia omakseni vaikken ohjetta näissä noudatakkaan. Keskellä puikkoa kavennetaan kolme yhteen ja molemmissa puikon reunoissa lisätään yksi jokatoisella kerroksella. Alotin 60 silmukalla ja kantapään jälkeen niitä on 56. Kivaa siksakkia tekee.


Auli tapasi kissan. Molemmat selvisivät kohtaamisesta hengissä =D

Ei kommentteja: