maanantai 18. kesäkuuta 2012

Suuntana länsi

Tiesittekö sellaisen tanskalaisen lankafirman olemassaolosta kuin Geilsk? Ei se mitään, en minäkään tiennyt. Suomessa sitä jälleenmyy ainakin luottolankakauppani villavyyhti ja  koska olen laiska ja teillä muillakin on google niin en jaksa etsiä mahdollisia muita kotimaisia jälleenmyyjiä. Mutta asiaan.

Geilsk on lankojen lisäksi tuottanut rutkasti ohjeita joita he myyvät pakettimuodossa; ohjeen siis saa vaan jos ostat samalla tekemiseen tarvittavat langat. Helppoa, vai mitä? Ainoa ongelma itselleni muodostui siinä kohtaa kun piti valita jo valkattuun ohjeeseen sopivan värinen lanka. En tiedä olisiko näitä enemmänkin kuin nämä villavyyhdin tarjoamat 30 sävyä, mutta pakko myöntää, meni sormi suuhun ja valitsin tylsän  turvallisen vaalean harmaan.

Geilsk tynd uld
100% villa
250g
puikot 4,5mm

Sen verta pistelin omiani etten tehnyt mallitikkua vaan valkkasin suoraan ohjeessa suositeltuja puikkoja puoli numeroa pienemmät. Ai miksi? -löysä käsiala ja jos ohjeessa on annettu kokoja 3 (s-m-l, xl-big-xbig ja xxbig-xxxbig) en uskonut meneväni kovasti metsään.Lanka neulottiin kaksinkertaisena. Aikaisemmat kokemukseni 100% villalangoista ovat olleet lähinnä joko hyi miten karhea! tai aikamalakupaksua mutta tämä oli kyllä aikas kivaa neulottavaa. Ainoa moite voisi olla että solmuja oli. Ekassa keräparissa yhteensä 4. Toisessa 2. Kolmatta paria en neulonut kuin puoleen väliin ja siihen mennessä ei ollut tullut solmuja vastaan ainuttakaan. Mitä lienevät maanantaikappaleita olleet noi ekat. Kun nimittäin asiasta ravelryn villavyyhdin palstalla kyselin ei muilla ollut ollut samalla langalla samanlaisia ongelmia. Henkimaailman juttuja.


Selän pitsi neulottiin tasona. Helma-kaulusosiota varten silmukoita noukittiin 228 kappaletta ja se neulottiin pyörönä. Kaunis pyöreä muoto tuli tasaisin väliajoin lisätyistä silmukoista ja päätellessä niitä olikin jo 684. huh!


Pidän tästä kovasti. Leikin jo mielessäni ajatuksella, että seuraavaan yksilöön tulee pienet hihat ja ehkä lyhennetyillä kerroksilla pikkuisen pidemmäksi muotoiltu helma; kaulusta kun ei tarvittais yhtään enempää :)


Huivineula ajaa kiinnikkeen virkaa. Peräisin Lumoavasta Langasta. Meitsi tykkää.

8 kommenttia:

Neulisti kirjoitti...

Tyylikästä jälkeä. :) Ja harmaa näyttää oikein hyvältä värivalinnalta.

Maija kirjoitti...

Kiitos Neulisti. Jotenkin sitä on oppinut ajattelemaan niin ettei sido itseään liiaksi johonkin tiettyyn väriin vaan valkaa sävyjä jotka käy kaikkien muiden värien kanssa hamaan loppuun asti. Niinku esmes harmaa. Toimii kaiken kanssa.

Meiju kirjoitti...

Ihan tosi kiva!

Maija kirjoitti...

Kiiti Meiju :)

Vyyhti kirjoitti...

Kaunis on! Kyllä harmaa vaan on usein hyvä valinta, saahan sen kaveriksi sitten laitettua vaikka mitä väri-iloittelua.

Maija kirjoitti...

No näin mäki sitä ajattelin.. :) Kiitos Vyyhti!

Mari,Prosessineuloja kirjoitti...

Kiva malli - tuo istuu aina! Tee ihmeessä kaveriksi vielä se suunnittelemasi, varsinkin jos lanka on laadukasta ja värikarttaa piisaa.

Maija kirjoitti...

Kiitos Mari. Tää oli kyllä ihanan aivotonta neulottavaa jonka kanssa ei paljoa neuletiheyksillä sun muilla hienouksilla rehvasteltu :) Eikä jää heti pieneks jos sattuu kesällä makkara maistumaan!