torstai 29. maaliskuuta 2012

Blue hearts

Niin. Juttuhan lähti siitä, että onnistuttuani kirjoneulesukissa katselin sillä silmällä eri malleja ympäri nettiä. Nämä tulivat vastaan ja mä olin myyty. Siis vau, mulle kans! Ja eiku riihivillaan, muutama kliketi-klik ja odottelemaan kustin polkua.

Aarni lanka
(100% suomenlampaan villa)
n. 78g

Aivan ihana lanka! En ollut ennen neulonut suomenlampaanvillaa ja voin kertoa että kokemus oli enemmän kuin positiivinen. Rasvainen ja tuoksuva lanka takas nautinnon useammallekin aistille :) Mutta.. Kun pääsin ensimmäinen kuvio-osion yli rupes tökkimään. Mallissahan ei siis ollut mitään vikaa vaan mun silmissä jotka ei sähkövalossa meinannee erottaa sävyjä toisistaan.


Ja hankala näitä oli kuvatakkin. Salamalla sai sentään jotenkin kuviot erottumaan. Jos vielä teen tällä ohjeella toista paria, valitsen kyllä värit hieman kauemmas toisistaan :)


Meinasin jo luovuttaa, kun eka lapanen oli peukaloa vailla. Hampaat irvessä tein sen valmiiksi. No, sitten ajattelin että lapanen jää parittomaksi. Pari päivää irvistelin langoille kunnes päätin että valmiiksi nämä on saatava. Mahtava neuletuntuma vei voiton. Ja hyvä niin, koska lapasethan (vaikka sesonki jo meni) ovat mitä ihanimman tuntuset ja lämpöset ku mitkä. Pientä luovutuksen meininkiä oli kyllä havaittavissa paria neuloessani; jaa kato, tossaki olen edellisellä kerroksella neulonu kuvion väärin, en kyllä korjaa, ja peukaloon päästessäni päätin tehdä koko peukun vaaleimmalla sinisellä vaikka ohjeessa siinä olikin kärki kahdella tummemmalla. Mutta ne valmistuivat. Ja suutuspäissäni onnistuin tässä välissä myös fiksaamaan erään keskeneräsen alta pois. Siitä toiste.

Nyt olis puikoilla jotain pitsintapasta, mutta sekään ei oikein puhuttele. Jotenkin on nyt fiilis hukassa. Sitä etsiessä..

5 kommenttia:

Simpura kirjoitti...

Samat oli tuntumat mullakin tuohon riihivillan lankaan, ihanaa neulottavaa:)Kauniita lapaset sait aikaiseksi.

Neulisti kirjoitti...

Todella kauniit lapaset. Ovat ehkä olleet haastavat neuloa, mutta minusta ainakin valmiissa lapasissa lepää silmä, kun sävyt ovat ihanan lähellä toisiaan.

Maija kirjoitti...

Kiitos Simpura ja Neulisti. Tuntuvat ja näyttävät hyviltä, mikä on tärkeintä, työ ja tuska unohtuvat hyvin äkkiä.. :)

Emma kirjoitti...

Kauniit on :) Ja värit erottuu kyllä toisistaan sitten talviauringon loisteessa :D

Maija kirjoitti...

Kiitos Emma. Ei sitten enää kuin n 8 kuukautta odottelua! (Mun tuurilla onnistun kyllä nämä vielä hukkaamaan kesän aikana..)