perjantai 20. huhtikuuta 2012

Kukkiva kuolo

Tulihan ne sukat valmiiksi! Meinas usko loppua jossain kohtaa mutta nyt otin itseäni niskasta kiinni ja väkersin valmiiksi. Mallissa ja/tai ohjeessa ei ollu mitään vikaa, itse vaan kyllästyin jatkuvaan kaavion tuijotteluun ja kaipasin jotain aivotonta. Itseasiassa, neuloin yhden toisen sukan (pari siis vielä puuttuu) näiden kahden sukan välissä kun halusin jotain tv-neulottavaa. Helpotti oloa kummasti!

Mallina versioitu selbudeath
Novita nalle (75% villa, 25% polyamidi)
ja Regia hand-dye effect (70%villa, 25% polyamidi, 5% akryyli)
yht 112g

Yllättäen käsiala näyttää jo paljon paremmalta kuin ensimmäisessä kirjoneuleessani. Nyt on kuitenkin mitta jo täynnä tältä erää, joten oletan seuraavan kirjoneuleen valmistuvan joskus hamassa tulevaisuudessa. Pitäisköhän seuraavaksi kokeilla intarsiaa..? Njääh.


Kävin oravannahkakauppoja erään entisen työtoverini kanssa; hän "leipoi" minulle pääsiäisenä pashaa ja minä lupasin neuleella maksaa. Meinasin jo hermostua kunnei hän ollenkaan kertonut mitä oikeasti haluaisi/tarvitsisi joten otin vapauden päättää itse ja annan nämä palkaksi. Nyt sitten sormet ristiin että nämä kelpaa. Tai kelpaa varmasti, itseäni lähinnä jännittää onko koko oikea. Kengännumeromme kun eivät täsmää. Mahtuvat sentään omaankin jalkaan josko saajalleen ovat liian isot. Neulotaan sitten taas jotain muuta.


Pidän kovasti tuosta tavasta millä regiassa väri liukuu. Yksinään neulottuna lanka on yksi ikävimmistä ikinä, löyhää (olematonta?) kierrettä on yritetty parantaa päälle käärityllä mustalla (akryyli?)säikeellä. Yäks. Mutta nallen kanssa toimii vaikka tiheydet ovat kaukana toisistaan. Jemmasta löytyis vielä samaa matskua punasena, mutta saavat jäädä odottamaan sitä seuraavaa kirjoneulebuumia.

(Haluaisin keksiä jonkin nasevan tavan ilmoittaa että nyt loppu teksti, meen tekeen jotain muuta, mutten ole sitä vielä tavoittanut. Joku sellanen ilmotusluontonen lausahdus, mutku ei irtoo. Oisko ehdotuksia?)

4 kommenttia:

Neulisti kirjoitti...

Hmh.. Kiitos vinkistä. Itselläkin on laatikon pohjalla hieman ylijäänyttä regiaa, joka ei sen keinosäikeensä kanssa inspiroi tippaakaan. Ehkäpä se pitää siis pistää johonkin kirjoneuleeseen.

Maija kirjoitti...

Suosittelen lämpimästi! :)

berenike kirjoitti...

Tosi hienot! Toi Hand dyed sopii väreineen kyl tosi hyvin tohon kirjoneuleen teemaan :)

Maija kirjoitti...

Kiitos Berenike! Mäki tykkään ja mikä parasta; olivat saajalleen tosi mieleiset, ihanat jopa.. XD