perjantai 13. huhtikuuta 2012

Narua

Jostain käsittämättömästä syystä on tuo neulominen nyt jäänyt toisaikaiseksi. Oiskohan Arjalla jotain tekemistä asian kanssa. Yksi sukka olis kyllä valmiina, mutta olen nyt aivan liian tohkeissani alkaan kuvaan. katotaan sit kun pari (joskus) valmistuu.

Nyt haluan vain esitellä tätä:


Tästä lähti. Tuo alapuolella oleva ruskea lanka on siis kaupan valmista jota innoissani koesyötin enkä todellakaan malttanut poistaa kun jo piti päästä yrittään oikeesti. Löysin jemma-nimisestä paikasta pari vuotta sitten ostettua novitan hahtuvaa josta huovuttelin jääkaappimagneetteja. Tai oikeammin magneetin kun ranteeni totesi neulahuovutuksen olevan jonkun muun juttu. Enivei, tätä sitten väännettiin. Koko höttö. Samasta jemmasta löytyi samaa matskua lisääkin, joten aattelin tehdä toisen säikeen eri värillä ja sitten reenata kertaamista. Tähän päästiin:


Ei ihan vielä olla sukkalankavahvuudessa.. XD Mutta olin todella yllättynyt että eka yritys onnistui näinkin hyvin! Sen verran voin kyllä paljastaa, ettei tuo kertaaminen ihan ruusuilla polkkaamista ollut. Tein nimittäin sen virheen, etten testannut kaikkia rullia lyhdylle ennen kuin alotin. Kaksi ensimmäistä pyörivät vaivattomasti, kolmas jolle kertasin ei sitten pyörinyt. Ollenka. Paitsi väkisin vääntämällä. Arvakkai onko peukku kipiä? Kesti tovin hoksata missä vika, kun kierrettä syntyi niin maan perusteellisesti muttei rulla vaan imenyt yhtään lankaa. Sitkeenä sissinä päätin että näillä mennään ja pyöritin koko vyyhdin sitten oikealla peukalolla. En tee toiste..

Novitan hahtuvainen, vihreä ja valkoinen
valmista tuotosta 50g
~14m

Näillä metreillä voitas vaikka virkata patalappu. (Ja huovuttaa se..) Mutta hei! Tästä mennään eteenpäin! Matskuu olis jo ja äidin naapuri lupasi tarjota jonkinasteista vierihoitoa mulle ja Arjalle ku päästään sinne asti.


(Tuntuu, ettei taivaskaan rajota)

2 kommenttia:

Emma kirjoitti...

Kolmannen rullan pyörimättömyys saattoi johtua myös siitä että säikeet oli niin paksuja. Miulla ainakin kävi just silleen, että kehräsin niin paksua lankaa ettei sitä vaan pystynyt enää kertaamaan perinnerukilla, kun säikeet ei mahtuneet lyhdyn rei'istä kulkemaan sujuvasti :D Kertasin sitten sen värttinällä... Varsin mainio kehruu kyllä!

Maija kirjoitti...

Jälkeenpäin tehtyjen kokeilujen jälkeenkään rulla ei lyhdyllä pyörinyt. Ei auttanut öljy eikä huolellinen putsaus. Seuraavaksi kokeilemme santapaperia.. =)